VF LIBRIS
Dougie Brimson

Dougie Brimson

Dougie Brimson, najpoznatiji kao scenarist višestruko nagrađivanog filma Huligani (Green Street Hooligans), veteran je Royal Air Forcea i reformirani nogometni huligan, jedno je od najraznovrsnijih pera Velike Britanije danas.

Nakon što je 18 godina služio u RAF-u, spisateljsku karijeru počinje 1996. kad je bio suautor knjige Everywhere We Go: Behind the Matchday Madnesskoja predstavlja osnovu za shvaćanje kulture engleskog nogometa.

Nakon toga niže se četrnaest knjiga fikcije i publicistike. Roman Ekipa predstavlja jedan od najpoznatijih trilera ove tematike koji se četiri godine držao na vrhu ljestvice najprodavanijih sportskih knjiga na Amazonu. Nakon njega je uslijedila nogometna satira Wings of a Sparrow i niz drugih knjiga od kojih je nekoliko ranije već prevođeno na hrvatski.

Godine 2003. počinje pisati scenarij za slavljeni kratki film It’s a Casual Life, nakon čega je uslijedio holivudski film Huligani, s Elijahom Woodom u glavnoj ulozi, koji je otkako se počeo prikazivati u kinima 2005. godine dobio sljedeće nagrade:

Narrative Jury Prize – SXSW Film Festival

Narrative Feature Audience – SXSW Film Festival

Best of Festival – Malibu Film Festival

Jury Award (feature) – Malibu Film Festival

Official Selection – Tribeca Film Festival

U svibnju 2014. započelo je prikazivanje filma Top dog, snimljena po njegovu romanu, u režiji Martina Kempa (The Krays, Eastenders). Film je dobio nagradu za Najbolji film na Britanskom festivalu nezavisnog filma, kao i nagradu za glavnu mušku ulogu (Leo Gregory), najbolju sporednu (Ricci Harnett) i najbolju žensku sporednu ulogu (Lorraine Stanley). Također je nominiran za Najbolji akcijski film na Nacionalnoj filmskoj nagradi 2015.

Treći film, urbani triler za koji je napisao scenarij, We Still Kill the Old Way, u kojemu glume Ian Ogilvy, James Cosmo, Steven Berkhoff i Danni Dyer pušten je u distribuciju 16. prosinca 2014. godine i nominiran u brojnim kategorijama, uključujući i Najbolji akcijski film na dodjeli nagrada za Action Elite 2015. godine.

Priznat u medijima kao jedan od vodećih komentatora kulture nogometnog huliganizma, Dougie je razvio reputaciju iskrena i duhovita gost raznih talk showa. Njegova sposobnost da izrazi svoje mišljenje na duhovit i lukav način, bez obzira o kojem se aspektu njegova života i karijere radi, osigurava mu stalne nove pozive.

Pojavljuje se na televiziji i radiju, primjerice: Sky Newsu, BBC Newsu, BBC-u, News24, NBC-u, ABC-u, CBN-u, ESPN-u, TalkSportu i Radio 5 Liveu.

Dougie Brimson također je producent motorističke serije na Channel 5 i voditelj dva motoristička šoua na Granada Television.

Vrstan inženjer i strastven motociklist član je Britanske legije i Udruge branitelja Falklandskog otočja (SAMA82).

Knjige Dougieja Brimsona možete pronaći na Amazonu, a samog autora možete kontaktirati na dougiebrimson@me.com ili preko web stranice www.dougiebrimson.com

© 2018  - Polica privatnosti

designed and developed by Insertioweb