VF LIBRIS
Viktoria Faust

Viktoria Faust

Viktoria Faust rođena je 12.7.1972 u Požegi. Najpoznatija je po svojim horor romanima te sedmodijelnom vampirskom serijalu koji počinje najpoznatijim hrvatskim vampirskim romanom “U anđeoskom liku zvijeri”, od koga su izašli još drugi dio “Neizgovorena Priča” te treći nastavak “Posljednja molitva za đavola”.

Direktno na serijal Sedmorke nadovezuje se serijal kratkih romana Intermezzo, od kojih je prvi “Anđeo na mome grobu”, drugi “Simonovi grimoari”, treći “Ruže rata”, te četvrti „Jackie“. Ovi romani prate sudbine nekih od sporednih ili glavnih likova serijala Sedmorke, donoseći njihove neispričane priče o tome kako su postali vampiri ili o njihovom životu prije ili nakon susreta s Damianom.

Samostalni romani “Anastazija”, “Smrtno uplašen”, “Centar” (u pripremi), također su romani u kojima autorica seli sporedne likove iz vampirskog serijala i pretvara ih u glavne likove vlastitih svjetova. Jedan od glavnih likova “Anastazije” je djevojka Bernarda, koja se spominje kao prijateljica Viktorije iz “U anđeoskom liku zvijeri”, a Bernarda također “gostuje” u romanu “Posljednja molitva za đavola”, gdje Viktoria spominje i svoj susret s vukodlakom iz “Smrtno uplašen” u kojemu se, u nekoliko rečenica na kraju romana, obje pojavljuju.

Nevezani za horor serijal SF su romani “Solarne mačke”, “Lovina-Mamac” i “Alex i čovjek s osmerokutnom kutijom” te zbirke horor i SF priča “Vampirski snovi”, “Galerija užasa”, “Skica za umiranje” i “Tamnije od zgrušane krvi”.

Odnedavno autorica je počela objavljivati dječji, fantasy serijal koji počinje naslovom “Bijeg iz Zemlje Bajki” i nastavlja se drugim dijelom “Povratak u Zemlju Bajki”.

Roman “U anđeoskom liku zvijeri” preveden je na engleski i objavljen pod nazivom “Beauty Of The Beast”.

https://www.amazon.com/gp/product/B074KCCJNF/ref=dbs_a_def_rwt_bibl_vppi_i1

Fantasy roman “Bijeg iz Zemlje Bajki” pod nazivom “The Great Escape From Fairyland” objavio je The Fantasist.

http://thefantasistmag.com/product/a-novel-by-viktoria-faust/

Knjiga se kao paperback može nabaviti ovdje:

https://www.amazon.com/Great-Escape-Fairyland-Prince-Dragon/dp/1729714765/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1542188030&sr=8-6&keywords=viktoria+faust

Njezina priča “Riana u sutonu sivom”, koja je bila među najboljim hrvatskim pričama 2007. godine, objavljena je u horor antologiji “Shadows and Teeth 1”.

https://www.amazon.com/gp/product/B01DOV439K/ref=dbs_a_def_rwt_bibl_vppi_i0

Njezinu prvu zbirku priča na engleskom “It’s Hard To Be a Vampire” objavio je Online BookClub

https://www.amazon.com/Its-Hard-Vampire-Viktoria-Faust-ebook/dp/B07K2HB5DR/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1542188030&sr=8-1&keywords=viktoria+faust

Priča koja još nije izašla ni na hrvatskom tržištu “How Matija Tricked Krampus” je u božićnoj antologiji kanadskog izdavača ChiZine, a njena SFerom nagrađena priča “Vrištać” u “Hate” antologiji američkog izdavača Albanlake Publishing.

Sve te knjige, kao i neka reizdanja starijih naslova na hrvatskom jeziku mogu se pronaći na Amazonu.

https://www.amazon.com/Viktoria-Faust/e/B014VZ0W3E/ref=dp_byline_cont_ebooks_1

Za sve informacije o novim romanima i romanima u pripremi, hrvatskim izdanjima te romanima i zbirkama priča na engleskom, pratite Viktoriu Faust na Goodreads.

https://www.goodreads.com/author/show/1420027.Viktoria_Faust

© 2018  - Polica privatnosti

designed and developed by Insertioweb